Hopp til innholdet

Lån til oppussing uten sikkerhet | Penger til oppussing

    Lån til oppussing uten sikkerhet er en fleksibel måte å finansiere arbeid i boligen, nye møbler eller annet materiell. Med et oppussingslån uten sikkerhet kan du låne penger til oppussing av boligen, opptil 500 000 kroner fra en rente på 5.99%.

    Finansiering av oppussing

    Oppussing er dyrt og koster mange penger, her vil ofte et usikret lån være en rask måte å finansiere oppussingen på. Velger man å låne med sikkerhet i boligen kan denne prosessen som inkluderer ny verdivurdering og tinglysningsgebyr ofte ta flere uker å gjennomføre.

    Et separat lån til oppussingen gjør det enklere å holde oversikt over kostnader og budsjett. Velger man å utvide boliglånet som gjerne har en løpetid på 20 – 25 år, ender man faktisk ofte opp med høyere rentekostnad totalt enn om man hadde valgt et separat lån med kortere nedbetalingstid.

    Mange velger ofte å senere refinansiere ett oppussingslån inn i boliglånet etter at oppussingen er ferdig og ny verdivurdering klar. En slik måte å finansiere vedlikehold eller byggingen på kan gjøre det enklere å komme igang med arbeidet i boligen når finansieringen i orden. Etter at oppussingen av boligen er gjennomført velger noen nordmenn å senere pakke dette oppussingslånet inn i boliglånet til lavere rente.

    Lån til oppussing uten sikkerhet

    Et lån til oppussing kalles gjerne for et forbrukslån og kan være en fleksibel og raskere måte for å finansiere boligdrømmen på. Enten du ønsker å bygge ut kjelleren, lage en hybel eller pusse opp noen rom kan du låne opptil 500.000 kroner til arbeidet.

    Ikke alle har tilstrekkelige sparemidler tilgjengelige for å komme igang med oppussingen av bolig eller leilighet. Ofte når man flytter inn i ett nytt hjem og har bodd der en stund oppdager man at man gjerne skulle forandret på romløsninger, forandret farge eller skiftet vinduer eller dører.

    For andre kan det være første boligen man eier selv og mange eier kanskje ikke møbler eller hvitevarer fra før. I slike situasjoner kan et lån til oppussing eller nødvendige møbler og elektronikk være en fin måte å finansiere på.

    Ny stue? Med et oppussinglån er det mulig /Lånemegleren.no

    Smart bruk av oppussingslån

    Det er viktig å få frem at et oppussingslån bør gå til arbeid som øker boligen eller leilighetens verdi og ikke til generelt forbruk. Oppussing av bad, entré eller bytte av vinduer, dører og tak kan være viktige områder som er med på å øke verdien av boligen over lengre tid.

    Bruk av lån til oppussing bør derfor anses som en investering i boligen og noe som øker verdien i tillegg til at oppussingen naturligvis også skaper hygge og ett bedre familieliv i hjemmet.

    Sålenge man har god økonomi og jobb vil et lån til oppussing være en god måte å finansiere nødvendig vedlikehold eller oppgradering av boligen på. Man bør derimot alltid fokusere på å betale lånet ned så raskt som mulig, selv om det kan virke fristende med lave månedlige avdrag vil lengre løpetid medføre høyere kostnader på lånet.

    Ifølge analyser fra Oslomet vil personer som har flere lån, eller kredittkort og forbrukslån i kombinasjon være i en større risikogruppe for endringer i økonomien enn de fleste andre. Det er derfor lurt å tenke igjennom hva man behøver lånet til, og om man virkelig trenger det.

    Om man senere velger å refinansiere lånet, f.eks ved å senere bake det inn i boliglånet når oppussingen er ferdig, bør man også her tenke på at lengre nedbetalingstid medfører økte rentekostnader.

    94 mrd i året

    Nordmenn er kjempeglade i oppussing av bolig, leiligheter og hytter. Hvert år pusser faktisk nordmenn opp eiendommene sine for over 94 milliarder kroner ifølge tall fra forskning.no.

    Dette kan ha noe med at ingen andre land i verden har høyere boligeierskap enn nettopp Norge. I Norge anses det å eie sin egen bolig eller leilighet på som noe naturlig, mens i resten av verden og Europa vil det være mer normalt å leie boligen man bor i.

    Dette medfører samtidig også at man føler et større ansvar overfor boligen man bor i, og man ønsker at eiendommen skal stige i verdi. Med så store summer som brukes hvert år på oppussing er det derfor naturlig at mange velger å ta et lån for å finansiere sine prosjekter.

    De vanligste rommene man velger å pusse opp er ifølge artikkelen:

    • Stuen
    • Baderommet
    • Kjøkken

    Disse rommene betraktes ofte som husets «kjernerom«. Det er her man ofte samles med venner og familie, det er i kjøkkenet man lager mat sammen, man hygger seg i stuen og man får en god start på dagen på badet. Siden Nordmenn samtidig har en ganske høy standard på interiør, hvitevarer og materialer i forhold til mange leligheter og boliger man ser i utlandet, vil det være dyrt å pusse opp boligen.

    Et lån til oppussing gjør det enklere å komme igang når man skal fikse på, eller bygge nytt i huset. Siden både kjøkken og bad er blant husets dyreste rom hjelper det med god finansiering i bakhånd. Med mulighet til å låne opptil 500 000 kroner vil et oppussingslån uten sikkerhet være dekkende for de aller fleste prosjekter.

    Nordmenn bruker store summer på oppussing av bad hvert år /Lånemegleren.no

    Ifølge tall fra Sifo brukes 16% av forbrukslån i Norge på oppussing av boligen og har mye lavere rente enn for eksempel kredittkort som benyttes mer til uforutsette utgifter enn store innkjøp eller oppussing.

    Møbler og inventar

    Når man pusser opp boligen ønsker samtidig mange å kjøpe inn nye møbler, skap, senger og inventar. Møbler er en stor utgiftspost når man skal flytte inn i en ny bolig eller etter at man har pusset opp boligen. Det kan derfor være lurt å planlegge for nye møbler når man søker om et lån til oppussing.

    Gå igjennom nettbutikker eller blogger om interiør for å få ideer og inspirasjon til hva du ønsker i hjemmet ditt. Notér ned hva sofa, sofabord, spisebord, seng og andre småmøbler som skjenk og kommode vil koste og lag en oversikt over hva du eventuelt må låne, og hva du kan spare opp til og kjøpe senere.

    Riktig planlegging

    Det er smart å begynne oppussingsprosjektet med en god planlegging aller først. En klassisk tabbe er å gape over for mye i starten og ende opp med å bo i en byggeplass i flere måneder eller år etterpå. Begynn derfor smått i starten, fokuser på ett rom av gangen og ikke riv ned for mange vegger bare fordi du klør i fingrene etter å komme igang.

    Velg fargene med omhu. Selv om du kan se på malerprøver i butikkene vil det lønne seg å ta med en prøvemaling hjem og male på veggen først. Lite er mer kjedelig enn å innse at fargen ikke var like fin som du trodde etter at hele stuen er malt.

    Når man skal ta opp ett nytt lån til oppussingen bør du ha gjort deg noen tanker på forhånd om hvor mye dette vil ende opp med å koste. Lag derfor et lite budsjett hvor du undersøker prisene hos forskjellige leverandører, sjekk f.eks prisene på byggevarer og skriv ned en omtrentlig liste over hva materialene vil koste.

    • Lag et omtrentlig budsjett helt i starten og vit hvor mye du behøver å låne.
    • Få tilbud fra håndverkere, eller spar penger på å gjøre mye av jobben selv.
    • Bruk en lånemegler til å finne de beste lånene til deg. Velg i listen øverst.
    • Ikke lån mer enn du behøver og fokuser på å betale ned så raskt som mulig for å spare rentekostnader.

    For å søke om lån til oppussing kan du bruke en sammenligningstjeneste som finner lånet med lavest mulig rente. Lånemegleren er en slik tjeneste som tilbyr gratis og uforpliktende tilbud om lån.

    Renteeksempel på lån til oppussing: Nominell rente fra 5,99% til 21,95%. Effektiv rente fra 7,4% til 24,4%. Eksempel eff.rente 15,84%, 65.000, o/5 år, etabl.geb. 950, Totalt: 92.334,-

    Les mer om refinansiering av gjeld og lån, hvordan man kan unngå tvangssalg eller hvordan det er mulig å refinansiere inkasso til tross for betalingsanmerkninger eller dårlig kreditt.